• TEMİZLİK % EVDE BAKIM & SU DEPOSU TEMİZLİĞİ & HAŞERE İLAÇLAMA
    • Şirketimi Ev, İş Yeri, Kurum Temizliği; Evde Hastanelerde, Hasta, Yaşlı, Yatalak, Çocuk, Bebek, Bakımı ve refakatçilik hizmetleri, Su Depoları temizliği, dezenfektanı, Epoksi boya ile; Haşerelere karşı Genel ilaçlama hizmeti vermektedir.
KORONAVİRÜSÜ



1994 yılı itibari ile Merkezi Erzurum’da kurulan ve başta ilaçlama, dezenfeksiyon ve hijyen üzerine çalışma şirketimiz BETİS Dezenfeksiyon ve Hijyen servisi olarak 2009 ve 2015 yıllarında çıkan HRN1 domuz gribine karşı yapmış olduğumuz çalımalar ile Erzurum başta olmak üzere tüm Doğu Anadolu bölgesinde hijyen ve dezenfeksiyon çalışmaları ile üstün deneyim elde etmiş olmamız nedeni ile siz değerli Erzurum ve tüm Türkiye de bu tecrübelerimizi deneyimli kadrolarımız ile sizlerle paylaşmak bizim için mutluluk verecektir.

 

SU DEPOSU TEMİZLİĞİ VE DEZENFEKTAN

RUJ LEKESİ    13.12.2016

Ruj lekesi
Ağır lekeler sınıfına giren ruj için yapılacak en iyi yöntem kabartma tozudur. Ruj lekesi olmuş giysinizi kabartma tozu ile birikte yıkarsanız sorun ortadan kalkacaktır. Hatta bazı kaynaklara göre saç spreyi de ruj lekesine iyi gelen ürünlerden biridir.


KAHVE LEKESİ    13.12.2016

  Kahve lekesi
Kahve lekesinin baş düşmanı yumurta sarısıdır. Ilık su içerisine bir yumurta sarısını döküp iyice karıştırın. Onu lekenin üstüne sürüp bir iki dakika bekledikten sonra durulama suyu ile silin. Lekenin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz



 Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden  haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek

  beş dakika kadar ovabilirsiniz.

Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla

ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır.

Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra

soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına

sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma

bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.

Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar zamanla pek de hoş olmayan

bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.

Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu,

hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.

Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun.

Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.

Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu    

önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir.

Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük,  temiz bir torba içinde koymanız,

sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır Ellerdeki sarımsak kokusunu

çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp,hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın.

Sabunla da iyice     yıkarsanız sarımsak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz.

Hatta  soğan ve balık kokusunun da.

Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan

kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.

Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.

Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın.

Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın.



 

1.Sosyal tip el yıkama ) Sosyal hayattaki el temasını gerektiren kirli veya kontamine tüm rutin işlemlerden sonra ellerdeki kir ve kontaminant florayı uzaklaştırmak amacı ile su ve sabun ile yapılan friksiyondur. Etkinlik mekaniktir. Genellikle antimikrobiyal özelliği olmayan katı veya sıvı sabunlar kullanılarak yapılır.Kalıcı flora etkilenmez. Bazen çoğalabilir.

2.Hijyenik tip el yıkama ) Ellerdeki kontamine florayı tamamen tahrip ve inhibe etmek amacı ile yapılan el yıkamadır. Kalıcı flora bakterileri minimal düzeyde etkilenir. Bu tür yıkama invaziv bir ifllem yapılmayacaksa hasta ile temastan önce ve sonra, hastaya ait vücut sıvı ve sekresyonları veya bu örneklerin alınması veya taşınması esnasında kullanılan kaplarla temas sonrası yapılmalıdır. Burada antiseptik özelliklere sahip bir ajanın kullanılması gerekmektedir. Kontamine floranın yanı sıra kalıcı flora bakterileri de kısmen etkilenirler. Yıkama süresi genellikle 20-30 saniye kadardır.

3. Cerrahi tip el yıkama) Bu tip yıkamada amaç kontamine floranın tamamen tahribi ve inhibisyonu ile kalıcı floranın mümkün olabildiğince azaltılmasıdır. Her türlü invazivgiriflim ve cerrahi müdahale ile kontamine olduğu bilinen vücut sıvı, salgı ve sekresyonları ile hastaya uygulanmış enstrumanlarla temas sonucu cerrahi tipel yıkama yapılmalıdır.

Bir çalışmada respiratuvar cihazlarının bakımı, hastaya ait sekresyonlarla temas ve deri temasının ellerdeki kontamine bakteri sayısını her dakika için sırası ile %21, %16 ve %4 oranında artırdığı gösterilmiştir.

Yani respiratuvarla temas ile 1 dakikada oluşan kontaminasyon deri teması ile ancak 5 dakikada sağlanmaktadır. Bu nedenle hastaya uygulanan enstrümanlarla temas önemli bir risk faktörüdür. Burada hijyenik tip el yıkamada olduğu gibi antiseptik özelliği olan ajanlar kullanılmalıdır.

Süre kullanılan ajana bağlı olmak üzere 2-3 dakikadan az olmamalıdır. Uzun süren cerrahi girişimlerde eldiven kullanımından önce yapılan yıkama, ellerdeki kalıcı flora bakterilerinin nem ve ısı nedeni ile kısa sürede tekrar çoğalabileceği dikkate alınarak, ya operasyon esnasında tekrarlanmalı veya Chlorexidine ve Iodoforlar gibi derinin stratum corneum tabakasına bağlanabilen daha uzun etkili antiseptikler seçilmelidir.

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam29
Toplam Ziyaret174680
Takvim
SAAT
Hava Durumu