• TEMİZLİK % EVDE BAKIM & SU DEPOSU TEMİZLİĞİ & HAŞERE İLAÇLAMA
    • Şirketimi Ev, İş Yeri, Kurum Temizliği; Evde Hastanelerde, Hasta, Yaşlı, Yatalak, Çocuk, Bebek, Bakımı ve refakatçilik hizmetleri, Su Depoları temizliği, dezenfektanı, Epoksi boya ile; Haşerelere karşı Genel ilaçlama hizmeti vermektedir.
KORONAVİRÜSÜ



1994 yılı itibari ile Merkezi Erzurum’da kurulan ve başta ilaçlama, dezenfeksiyon ve hijyen üzerine çalışma şirketimiz BETİS Dezenfeksiyon ve Hijyen servisi olarak 2009 ve 2015 yıllarında çıkan HRN1 domuz gribine karşı yapmış olduğumuz çalımalar ile Erzurum başta olmak üzere tüm Doğu Anadolu bölgesinde hijyen ve dezenfeksiyon çalışmaları ile üstün deneyim elde etmiş olmamız nedeni ile siz değerli Erzurum ve tüm Türkiye de bu tecrübelerimizi deneyimli kadrolarımız ile sizlerle paylaşmak bizim için mutluluk verecektir.

 

SU DEPOSU TEMİZLİĞİ VE DEZENFEKTAN

SU DEPOSU TEMİZLİĞİ

Su Deposu Temizliği

Su deposu temizliği sağlık için gerekli mi?

Temizlenmeyen su depoları insan sağlığına tehdit oluşturabilecek bir çok mikrop ve mikroorganizmaları bünyesinde barındırır.

Dünyada sağlık örgütlerinin araştırmaları gösteriyor ki sağlıksız kirli su ile temas yoluyla ölüm, sigara ve alkolden sonra altıncı sıradadır.

Böylesine önemli bir konuyu gerekli mi ya da farklı açıdan değerlendirmek yerine sonucunun nelere sebebiyet verebileceğini iyi anlamamız şart.

Tonajı ne olursa olsun temiz suyu içerisinde saklamak ve dağıtmak için kurulmuş depolar belirli periyotlar ile temizlenip dezenfekte edilmediğinde tifo, kolera, hepatit ve benzeri bir çok hastalık mikrobunu içerisinde barındırıp çoğaltır. Tüketim yoluyla da insan vücuduna bulaştırır.

Bu hastalıklardan bazıları sakat bırakır bazılarının ise ölümcül sonuçları olabilir.

Temel ihtiyacımız olan su sağlıksız bir ortamda muhafaza edildiğinde geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir.

Müşterilerimizden gelen sorular bazen biz hizmet verenleri bile hayrete düşürebiliyor.

Örneğin bir müşterimiz çeşmeden akan suyu içmediğini sadece kişisel temizlik ve sebze meyve yıkamaları için kullandığını belirtti. Bu önemli soruya açıklık getirmek istiyoruz.

Su taşıdığı bakteri ve mikroorganizmaları insan vücuduna sadece içerek tüketmek yoluyla bulaştırmaz.

Örneğin kişisel temizliğimizi yaparken, dişlerimizi fırçaladığımızda ağzımızı çalkalamak için aldığımız su bulaştırmak için yeterli bir sebeptir. Başka bir örnek verelim. Bakteri ve hastalık mikrobu taşıyan bir su ile bol bol yıkadığımız sebze ve meyveler temiz olur mu?

Bu ve bunun gibi bir çok neden su depolarının düzenli periyotlar ile temizlenip dezenfekte edilmesini işaret etmektedir.

Su deposu temizliği hizmetinde ekiplerimizin tanık olduğu önemli konulardan birisi de su deposu kapağının kırık ya da çatlak yerlerinden veya kapağın hiç olmaması sebebiyle depo içerisine düşüp ölen kedi, fare gibi canlılardır.

Depo içerisinde ölüp kalan bu canlılar, normalinden daha kısa sürede mevcut suyu kirletmekte ve sağlığımızı tehdit etmektedirler.

Su deposu temizleme hizmeti mutlaka yaptırılması gereken, sağlıklı bir tüketim ve yaşam için zorunlu bir hizmettir.

 

Su deposu temizliği yaptırmak zorunlu mu?

Su deposu temizlik ve dezenfektesi ilgili bakanlığın 2007/67 genelgesinde belirttiği gibi her kurum ve kuruluşun belirli aralıklarla yaptırması gerekli zorunlu bir hizmettir.

 

2007/67 Genelge içeriği (alıntı):

1.            Bina ve konutlarda kullanılan su depolarından temizliği yapılmamış olanlar hemen, daha sonra da belirli periyotlarla (kesinti olduğu dönemlerde 3 ayda bir, diğer dönemlerde 6 ayda bir) temizlenmeli ve bakımları yapılarak dezenfeksiyonu sağlanmalıdır.

2.            Kesinti olmadığı zamanlarda da suyun depodan kullanımı sağlanmalıdır.

3.            Mahalle aralarında kuyu, tanker, bidon v.b kaynaklardan içme suyu temin edilmemelidir.

Artık yapılan denetimlerle de su deposu temizliği önemini gün geçtikçe göstermektedir.

Unutmamalıyız ki su deposu temizlik ve dezenfektesi, kanuni zorunluluk veya denetlemede sorun yaşamamak için değil, sağlığımız için yaptırmamız gereken zorunlu bir hizmettir.

 

Hangi aralıklarla su depoları temizlenmeli?

İlgili genelgelerde de açıkça belirtildiği gibi uzun süreli su kesintilerinde 3 ayda bir, kesinti olmadığı dönemlerde her 6 ayda bir su depoları temizlenip dezenfekte edilmelidir.

 

Üyelik Girişi
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam26
Toplam Ziyaret167837
Takvim
SAAT
Hava Durumu